«Σπαρτιατική» η προεδρία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση


Ιανουάριος 1, 2014.

Η Ελλάδα λαμβάνει την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σήμερα, με έναν μέτριο προϋπολογισμό και επιπλέον με τις πιο μετριοπαθείς προσδοκίες, αυτής της βαλκανικής χώρας.


Οι Έλληνες ως έθνος, βλέποντας ότι λόγω του χρέους και της διαφθοράς στη χώρα τους έχουν προσελκύσει και άλλες χώρες στην χρηματοπιστωτική και οικονομική τους κρίση, υπόσχονται ότι η ελληνική προεδρία θα είναι ‘σπαρτιατική’.

Οι δαπάνες που απαιτούνται για την εκ περιτροπής προεδρία, η Αθήνα θα  έχει ρεκόρ χαμηλού προϋπολογισμού που φθάνει μόλις τα 50 εκατομμύρια ευρώ, που είναι κατά 10 εκατ. ευρώ λιγότερα από εκείνης της Ιρλανδίας, χώρα που της παραδίδει την προεδρία.

Είναι, ακόμη,  μειωμένος δραστικά ο αριθμός των εργαζομένων στην ελληνική αποστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανεπίσημα,  η ελληνική διπλωματία κρατά αποστάσεις από τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό δικαιολογείται από την πολυετή διαφωνία της  με το όνομα των Σκοπίων, αλλά και τη διαφωνία της ιδίας με την Τουρκία για την Κύπρο, σημειώνει το αλβανικό ‘Iliria’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr