Αμερικανοί γερουσιαστές χρεώνουν στον Ομπάμα την αναβίωση της Αλ Κάιντα


Ιανουάριος 10, 2014.

Ηγετικά μέλη του Κογκρέσου έχουν κατηγορήσει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι απέτυχε να συνάψει μια συμφωνία συνεργασίας για την ασφάλεια που θα αποσκοπούσε  να βάλει φρένο στην Αλ Κάιντα, στο Ιράκ.


Δύο κορυφαίοι γερουσιαστές, ο John McCain και ο Lindsey Graham (φωτό),   είπαν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα διέταξε τη συνολική στρατιωτική αποχώρηση των ΗΠΑ από το Ιράκ, παρά τις αντιρρήσεις των κορυφαίων Ιρακινών πολιτικών.

Στις 4 Ιανουαρίου, ο Μακέιν και ο Γκράχαμ αντιπροσωπεύοντας τους Ρεπουμπλικάνους στην Επιτροπή στη Γερουσία για τις Ένοπλες Δυνάμεις, κυκλοφόρησαν μια δήλωση όπου κατηγόρησαν τον Ομπάμα για την Αλ Κάιντα που έχει αναβιώσει στο Ιράκ.

Δήλωσαν ότι η αναβίωση της Αλ Κάιντα ήταν προβλέψιμη όταν ο Ομπάμα απέσυρε όλες τις δυνάμεις των ΗΠΑ από το Ιράκ το 2011, παρά τις αντιρρήσεις της αμερικανικής στρατιωτικής ηγεσίας.

Οι γερουσιαστές προειδοποιούν ότι η Αλ Κάιντα έχει πλήρως ενεργοποιηθεί στη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία. Πρότειναν, μάλιστα, στην κυβέρνηση να επανακαθορίσει την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, προκειμένου να σταματήσουν την ανάπτυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης.


[Το παράδοξο είναι ότι οι Αμερικανοί βλέπουν κινδύνους από την Αλ Κάιντα στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής καθώς και στη βόρεια Αφρική, εξαιρουμένης της Συρίας. Με προφανείς λόγους την απομάκρυνση του Σύριου προέδρου]
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr