‘Επιδημία αυτοκτονιών στην Ελλάδα’


Ιανουάριος 18, 2014.

Επιδημία αυτοκτονιών στην Ελλάδα έχει πέσει, λόγω του ότι η κυβέρνηση τα έκανε ‘μαντάρα’ με τα αποταμιευτικά ομόλογα του δημοσίου, γράφει, σήμερα,  το βουλγαρικό δημοσίευμα.


Σύμφωνα με την Ένωση των Ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου - όπως  σημειώνουν τα «Βουλγαρικά Νέα», 15 άτομα έχουν αυτοκτονήσει τους τελευταίους μήνες, λόγω ζημιών στα ελληνικά ομόλογα.

Η τελευταία αυτοκτονία έγινε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου του 2014. Οι μικροί ομολογιούχοι είδαν τις αποταμιεύσεις τους, τις οποίες μάζευαν ολόκληρη ζωή, να χάνονται μέσα σε μια νύκτα, όταν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να ‘κουρέψει’ τα ελληνικά ομόλογα.

Πιστεύεται ότι τα ατομικά ομόλογα φθάνουν την αξία των 1,2 δις. Ευρώ. Η πλειοψηφία των ομολογιούχων είχαν ομόλογα που κυμαίνονταν από 5 έως 150 χιλιάδες ευρώ.
Μετά το κούρεμα των 53,5 τοις εκατό, η αξία τους χάθηκε αυτόματα. Το υπόλοιπο 46,5 τοις εκατό καλύφθηκε από νέα ομόλογα με μείον 15 τοις εκατό της αξίας τους που προέρχονται από την EFSE και θα λήξουν το 2014 ή το 2015. Οι επενδυτές που κατέχουν ομόλογα αξίας € 100.000 θα λάβουν μόνο  € 15.000 από τα € 53.500 και θα πρέπει να περιμένουν χρόνια για να πάρουν τα υπόλοιπα € 31.500.

 Η συγκεκριμένη κυβερνητική πολιτική κατά της κρίσης έχει οδηγήσει σε μαζικές αυτοκτονίες μεταξύ των μικροκαταθετών στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr