“Kerry και Βενιζέλος δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες για τα Σκόπια»


Ιανουάριος 18, 2014.

Τα σλαβικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αναφερόμενα στη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γενικό Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, John Kerry,  επικαλούνται

  τα ελληνικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, δίχως να προσδίδουν κάποιο  ιδιαίτερο στοιχείο.

«Ο Βενιζέλος και ο Κέρι συναντήθηκαν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και συζήτησαν την ενσωμάτωση των Βαλκανίων, αλλά από τη συνάντηση δεν έδωσαν συγκεκριμένες λεπτομέρειες των συνομιλιών για τη χώρα μας», σημειώνει το Πρες 24 των Σκοπίων.

«Μετά τη συνάντηση, ο Βενιζέλος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη διαφορά του ονόματος. Δήλωσε γενικά, ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη των γειτονικών κρατών, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις για αυτή», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Οι δύο επικεφαλής της διπλωματίας δεν ανέφεραν για το πρόβλημα της Ελλάδας-Σκοπίων και η συζήτησή του περιστράφηκε στην οικονομία, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στην ελληνική προεδρία», σημειώνει το ‘Κανάλ 5’.

Ενώ το ‘Sitel’ αναφέρει ότι η τελευταία συνομιλία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον John Kerry για το ζήτημα των Σκοπίων έγινε στη συνάντηση τους στις Βρυξέλλες τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Ένα από τα θέματα που συζήτησαν και δεν είχε προγραμματισθεί ήταν  το θέμα του Χριστόδουλου Ξηρού, του μέλους της 17 Νοέμβρη που δεν παρουσιάσθηκε μετά την ολιγοήμερη άδειά του από τις φυλακές», σημειώνει το Πρες 24.

«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί, επίσης, με τους εκπροσώπους του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα ανάλυσης στην Ουάσιγκτον», προσθέτει το ίδιο δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr