Συρία: Σκληρές μάχες μεταξύ αντι-ισλαμιστικών και ισλαμιστικών ομάδων


 Φωτό: Μαχητές του ελεύθερου συριακού στρατού ετοιμάζουν μια ρουκέτα στην παλιά πόλη του Χαλεπίου στις 31 Δεκεμβρίου 2013 -  REUTERS/Abdalrhman Ismail

Ιανουάριος 3, 2014.

Δαμασκός.

Σύριοι αντάρτες της αντιπολίτευσης, αντιισλαμιστές έλαβαν μέρος σε σκληρές μάχες των ισλαμιστών της Αλ Κάιντα, την Παρασκευή, σύμφωνα με ακτιβιστές οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι η αντίσταση κατά των τζιχαντιστών αυξάνεται σε πολλά μέρη της χώρας.

Σήμερα, επίσης, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ανέφεραν ότι πέντε επιτελικά στελέχη τους απήχθηκαν από ένα σπίτι στα βόρεια της χώρας, από μια ομάδα αγνώστων.
Σε πολλές περιοχές οι αντάρτες προέβησαν σε διαδηλώσεις φωνάζοντας συνθήματα κατά της ισλαμιστικής ομάδας «Ισλαμικό Εμιράτο του Ιράκ και του Λεβάντε» καθώς και σε παραρτήματα- ομάδες της Αλ Κάιντα.

Ο Αμμάρ ένας ακτιβιστής περιγράφει τις διαδηλώσεις της Παρασκευής ως «έναρξη της επανάστασης ενάντια στο «Ισλαμικό Εμιράτο του Ιράκ και του Λεβάντε»- ΙΕΙΛ.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε ότι σφοδρές συγκρούσεις γίνονται μεταξύ των ανταρτών και μελών του ΙΕΙΛ σε διάφορα σημεία στην πόλη Χαλέπι και στη γύρω περιοχή.

Το βρετανικό Παρατηρητήριο δήλωσε ότι ένας αριθμός ταγμάτων ενωμένα κάτω από την ονομασία « Στρατός του Μουτζαχεντίν» προέβη σε σκληρές μάχες ενάντια στο ΙΕΙΛ γύρω από την πόλη Ατάρεμπ, στην επαρχία Χαλεπίου.

Οι ακτιβιστές ανέφεραν ότι ένας αριθμός τοπικών ομάδων ανταρτών, συμπεριλαμβανομένων μετριοπαθών ισλαμιστών, πολεμούσαν ενάντια στο ΙΕΙΛ.
Στο Χαλέπι ο ακτιβιστής  Ναζέρ αλ Χατίμπ ανέφερε ότι γίνονται αυτήν την ώρα συγκρούσεις σε διάφορες γειτονιές.

Ερασιτεχνικό βίντεο που γυρίστηκε στην πόλη Χαλέπι, έδειξε διαδηλωτές που φώναζαν : «Ελεύθερος Συριακός Στρατός, πάντα ενάντια του Ισλαμικού Εμιράτο και του Άσαντ».

Το Παρατηρητήριο και ακτιβιστές κατηγόρησαν το «Ισλαμικό Εμιράτ του Ιράκ και του Λεβάντε»- ΙΕΙΛ, ότι μέλη του πυροβόλησαν διαδηλωτές  που φώναζαν συνθήματα κατά του Άσαντ- «Το Ισλαμικό Εμιράτο, χρησιμοποιεί τη βία και την κακοποίηση για να συντρίψει τη διαφωνία», είπε ένας ακτιβιστής.

Ο Άμπου Λέιλα, ακτιβιστής είπε μέσω του διαδικτύου ότι «90 τοις εκατό των ανθρώπων στις περιοχές της αντιπολίτευσης είναι κατά του «Ισλαμικού Εμιράτου του Ιράκ και του Λεβάντε», όπως σημειώνει η λιβανική ‘Σταρ’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr