Συρία: Τριάντα τέσσερις Αλβανοί σκοτώθηκαν στις συμπλοκές ανταρτών


Ιανουάριος 10, 2014.

«Ο Hetem Sinan Dema και ο Qani Mujaku από την κωμόπολη Kaçaniku δεν είναι οι τελευταίοι Αλβανοί που σκοτώθηκαν στη Συρία αυτές τις ημέρες. Πηγές αναφέρουν για τουλάχιστον 34  ξένους αντάρτες  που μιλούσαν αλβανικά  και σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών».


Άλλες πηγές, πάλι,  αναφέρουν ότι ορισμένοι από αυτούς είναι Αλβανοί.
Οι περισσότεροι Αλβανοί Ισλαμιστές πολεμούν στη Συρία στο βόρειο τμήμα της χώρας, δηλαδή στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι. Στην Ιντλίιμπ σκοτώθηκαν οι 34 ξένοι μαχητές. «Οι Αλβανοί μαχητές εισέρχονται στη Συρία από την Τουρκία».

«Οι ομάδες των ξένων ανταρτών στη Συρία- σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα- που πολεμούν το στρατό του προέδρου Μπασάρ Άσαντ έχουν χάσει την υποστήριξη της Δύσης, λόγω των υποψιών ότι οι εν λόγω ξένοι ανήκουν στην Αλ Κάιντα και έχουν διεισδύσει στον πόλεμο για την απομάκρυνση του δικτάτορα».

Οι ίδιοι οι αντάρτες ομιλούν για τρεις κύριες ομάδες ξένων ανταρτών, την Γιαμπάλ αλ Ζαουίγια, μια συμμαχία των επαναστατικών δυνάμεων με δημοκρατικό προσανατολισμό, και που είναι η μεγαλύτερη ανταρτο-ομάδα. Οι άλλες δύο είναι μικρότερες, η αλ Ραχάτ και η το «Ισλαμικό Κράτος» που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα.

Οι 34 αντάρτες που σκοτώθηκαν και φέρονται ως Αλβανοί ήταν στην ομάδα Γιαμπάλ αλ Ζαουίγια που συγκρούστηκαν με στοιχεία της τρομοκρατικής οργάνωσης, αναφέρει το δημοσίευμα.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr