Τουρκία: Η κοινοπραξία Γαλλίας- Ιταλίας πυραυλικών συστημάτων έκανε νέα προσφορά


Ιανουάριος 30, 2014.

Η Τουρκία ενώ έδειξε προτίμηση προς το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς από την Κίνα, δεν έπαψε, ωστόσο,  να κάνει παράλληλες διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία της Γαλλίας – Ιταλίας, η οποία προέβη σε νέες προσφορές προς την Τουρκία, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.


Η Κίνα είχε εκτιμήσει το αντιπυραυλικό σύστημα στα 3 δις  και 440 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τώρα επανέρχεται η ευρωπαϊκή κοινοπραξία Eurosam με μια τιμή που θα είναι κάτω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αποφάσεις για την προμήθεια του αντιπυραυλικού συστήματος, σύμφωνα με την τουρκική κυβερνητική πηγή, αναβάλλονται προς το παρόν, λόγω των τοπικών εκλογών που θα γίνουν στις 30 Μαρτίου 2014.

Η νέα προσφορά έρχεται κατόπιν πιέσεων των ΗΠΑ και των χωρών  μελών του ΝΑΤΟ, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απόφαση της Τουρκίας να υπογράψει σύμβαση έκπληξη με την Κίνα, γράφει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr