Τουρκία: Απολύονται περίπου 800 αστυνομικοί


Στο σκάνδαλο διαφθοράς φέρεται να εμπλέκεται και ο υιός του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιλάλ Ερντογάν

Ιανουάριος 30, 2014.

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη,  την απόλυση ή την αποστράτευση περίπου  800 αστυνομικών, ωθούμενη να εκκαθαρίσει από την αστυνομική δύναμη της χώρας, τους εμπλεκόμενους με την υπόθεση διαφθοράς στα υψηλά πολιτικά κλιμάκια, γράφει η λιβανική Σταρ, επικαλούμενη τουρκικές πηγές.


Ανώτεροι αξιωματικοί ήταν μεταξύ αυτών που απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους κατά το τελευταίο κύμα απολύσεων στην πρωτεύουσα Άγκυρα και στην πόλη  Σμύρνη, όπως σημειώνουν οι εφημερίδες Hurriyet και Milliyet.

Πάνω από 500 είναι αυτοί που απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους στην Άγκυρα και 274 είναι αυτοί της Σμύρνης.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των μέσων ενημέρωσης, η ισλαμική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επιβάλλει κυρώσεις σε περίπου 6.000 αστυνομικούς σε εθνικό επίπεδο.

Μεταξύ αυτών είναι ανώτατοι αξιωματούχοι, οι οποίοι υπέστησαν αντίποινα για την αποκάλυψη της διαφθοράς στην καρδιά της πολιτικής ελίτ της ισλαμικής κυβέρνησης.

Εξαιτίας του σκανδάλου της διαφθοράς, που ξέσπασε στις 17 Δεκεμβρίου 2013, δεκάδες εισαγγελείς, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων νομικών που εμπλέκονται σε έρευνες για καταγγελίες περί  ξέπλυμα χρήματος, λαθρεμπόριο χρυσού και δωροδοκίας, έχουν επίσης απολυθεί, σημειώνει η Στάρ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr