Το Συμβούλιο Ασφαλείας παρατείνει την εντολή της Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στη Κύπρο


Ιανουάριος 30, 2014.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ενέκρινε την Πέμπτη, ομόφωνα, ψήφισμα για την παράταση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο για μια περίοδο 6 μηνών, μέχρι την 31η Ιουλίου 2014.


Σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, δεν υπήρξε επαρκής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που είχαν στόχο την εξεύρεση μιας συνολικής και διαρκούς διευθέτησης, και κάλεσε τις δύο πλευρές να κάνουν συγκεκριμένα βήματα, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς συνεργασίας των τεχνικών επιτροπών, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινή ζωή των Κυπρίων και να βελτιωθεί η γενικότερη ατμόσφαιρα των διαπραγματεύσεων. Καλεί, επίσης, για τη λήψη μέτρων που θα ενισχύσουν την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των δύο πλευρών.

Στο ψήφισμα εκφράζεται η υποστήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας  προς την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, και καλεί τις δύο πλευρές να σεβαστούν την εντολή της δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, σχετικά με την οριοθέτηση της ουδέτερης ζώνης επί του μνημονίου των Ηνωμένων Εθνών του 1989, προκειμένου να επιτευχθεί σύντομα συμφωνία για τα εκκρεμή ζητήματα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr