Κοινή συνεδρίαση Αλβανίας Κοσσυφοπεδίου


Στόχος να γίνουν τα σύνορα μεταξύ τους «αόρατα»

Ιανουάριος 2, 2014.

Οι κυβερνήσεις της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου πρόκειται να συνεδριάσουν για πρώτη φορά από κοινού αυτόν το μήνα,  η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Πριζρένης.


Η συνεδρίαση των δύο κυβερνήσεων ανακοινώθηκε, ήδη, από το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους και οι δύο πρωθυπουργοί –Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου- επιβεβαίωσαν ότι η συνάντηση θα γίνει τον Ιανουάριο.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι οι δύο κυβερνήσεις σκοπεύουν να αναπτύξουν μια κοινή στρατηγική μεταξύ της διαχείρισης των δύο χωρών, ώστε να γίνουν αόρατα τα σύνορα τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ράμα επιβεβαίωσε ότι η πρώτη συνεδρίαση των δύο κυβερνήσεων θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο του 2014, στην οποία αναμένεται να δημιουργηθεί ταμείο πόρων για το Πρέσεβο, για τους Αλβανούς της νότιας Σερβίας.

Με τον τρόπο αυτόν, η κυβέρνηση αναμένεται να εκπληρώσει τη δέσμευση του Ράμα για βοήθεια προς τους Αλβανούς που ζουν στη νότια Σερβία.

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι ανέφερε ότι η κοινή συνεδρίαση θα λάβει χώρα τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr