«Αυξάνεται ο ευρωσκεπτικισμός στα Σκόπια»


Ιανουάριος 2, 2014.

Σκόπια.

Από ημέρα σε ημέρα, αυξάνεται ο ευρωσκεπτικισμός μεταξύ των πολιτών. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός με αρμοδιότητα τα ευρωπαϊκά θέματα, Φατμίρ Μπεσίμι,  μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, αναγνώρισε ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός των πολιτών που δεν μπορούν να πιστέψει ότι, έτσι που πάει η χώρα,  θα μπορέσει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Υπενθυμίζουμε, αναφέρει η σλαβική τηλεόραση Σίτελ, ότι πριν από λίγα χρόνια το ποσοστό των πολιτών που υποστήριζε την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μεταξύ του 80 και 90 τοις εκατό.

Ο Φατμίρ Μπεσίμι δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία στη συνέντευξή του για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, δήλωσε, μόνον, ότι η πλειοψηφία εξακολουθεί να επιθυμεί την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκή Ένωσης κατά τους επόμενους μήνες, ο Μπεσίμι είπε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Είπε ότι το νοτιοσλαβικό κράτος παραμένει προσηλωμένο στη διαδικασία μεταρρύθμισης και υπάρχει η επιδίωξη να αφαιρεθούν τα ‘σχόλια’ από την τελευταία (ευρωπαϊκή) έκθεση. Ανακοίνωσε, επιπλέον, τη βελτίωση της επικοινωνίας με την Αθήνα.

Όπως είπε, ετοιμάζει επιστολή που θα την αποστείλει στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο συνεχάρη για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευχήθηκε «ευτυχισμένο το Νέο Έτος».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr