Χιλιάδες Τούρκοι διαδηλωτές καταδίκασαν την κυβέρνηση Ερντογάν


Ιανουάριος 11, 2014.
φωτό αρχείου

Δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι βγήκαν στους δρόμους της Άγκυρας το Σάββατο σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνσησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κλονίζεται από την τεράστια διαφθορά.

Με την επιστροφή του Ερντογάν, από την εξαήμερη περιοδεία του στην Ασία, περίπου 20 χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Sihhiye στην τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα, φωνάζοντας «μόνο η επανάσταση θα καθαρίσει τη βρωμιά» «είστε κλέφτες».


Ορισμένοι διαδηλωτές μοίραζαν πλαστά δολάρια με τη φωτογραφία του Ερντογάν σε αυτά.

Ο Lami Ozgen, ένας από τους επικεφαλής της διαδήλωσης διαμαρτυρίας, δήλωσε ότι σκάνδαλο έριξε φως στο πραγματικό πρόσωπο τόσο της κυβέρνησης όσο και στο κίνημα Γκιουλέν.

«Η κρίση έχει καταστήσει γνωστό στο λαό, πως εκείνοι που κάνουν κατάχρηση της θρησκείας και της πίστης, είναι ...λάτρεις του πλούτου, της πολυτέλειας και των μεγαλείων και λατρεύουν το χρήμα και βλέπουν τη δωροδοκία ως κατεύθυνση προς τη Μέκκα τους», δήλωσε ο Οζγκέν στο AFP.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr