Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες αναζητούν βομβιστές αυτοκτονίας στην Αίγυπτο


Το δημοσίευμα με τη φωτογραφία του ζεύγους τρομοκρατών στη ρωσική "Комсомольская правда"

Ιανουάριος 12, 2014.

Κάιρο. 

Η ρωσική εφημερίδα «Ροσίσκαγια Γκαζέτα»- «Российская газета»,  δημοσίευσε ότι η Βικτόρια Φούρσα- Виктория Фурса, που κατάγεται από την περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας και ο σύζυγός της Δαυίδ Κουρουγκλίεφ- Джавид Куруглиев,  που κατάγεται από το Dagestan είναι ύποπτοι για τρομοκρατία- βομβιστές αυτοκτονίας- που κατέφυγαν στην Αίγυπτο και υπάρχουν στον κατάλογο των τρομοκρατών του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.


Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας τους αναζητούν και έχουν εκδώσει αφίσες με τη φωτογραφία τους που τις έχουν διανείμει σε όλη τη Μόσχα. Το ζευγάρι θεωρείται ύποπτο για τις βομβιστικές επιθέσεις στη ρωσική πόλη Βολγκογκράντ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει ότι η Βικτόρια Φούρσα έχει ακολουθήσει το θρησκευτικό εξτρεμισμό όταν ήταν φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Ροστόφ και είχε συνδέσεις με σουνίτες που ήταν προσκείμενοι με την ιδεολογία της τρομοκρατίας.

Το δημοσίευμα επιβεβαιώνει και η εφημερίδα "Комсомольская правда" μετά τις δημοσιεύσεις Ρώσων υπόπτων για την τρομοκρατία από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και σε αυτές περιέχονται τα ονόματα αναφερόμενου ζεύγους.

Η εφημερίδα δημοσιεύει ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται η Φούρσα, μέσω του Skype, να λέει ότι «έχει σοκαριστεί που περιέχονται τα ονόματα τους στον κατάλογο των τρομοκρατών από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και ότι βρίσκονται στην Αίγυπτο με το γιο τους, για θεραπεία του άνδρα της Δαυίδ.

Εξηγεί , επιπλέον στο βίντεο, ότι ο σκοπός της επίσκεψής τους στην Αίγυπτο είναι λόγω της θεραπείας του συζύγου της που πάσχει από νευρολογική νόσο και η θεραπεία στη χώρα της βόρειας Αφρικής είναι σε προσιτές τιμές.

«Για αυτό ήρθαμε εδώ και έχουμε σχέδια μετά τη θεραπεία να επιστρέψουμε στη Ρωσία, αλλά λόγω των πρόσφατων γεγονότων φοβόμαστε να γυρίσουμε και η παραμονή μας στην Αίγυπτο λήγει στις 13 Ιανουαρίου. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε με την ρωσική πρεσβεία στην Αίγυπτο  αλλά δεν γνωρίζω τι πρέπει να πούμε για όλα αυτά», σημειώνει το δημοσίευμα της αιγυπτιακής ‘Γιουμ7’.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr