Υπηρεσίες πληροφοριών: Η Δύση αποφάσισε την καταπολέμηση των Ισλαμιστών στη Συρία


Ιανουάριος 11, 2014.

Αξιωματούχος δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών, δήλωσε ότι ένα σημαντικό μέτρο που λήφθηκε για τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, είναι ο αγώνας κατά των στοιχείων της Αλ Κάιντα, με στόχο τη μείωση του αριθμού των μελών της οργάνωσης, τουλάχιστον, από τα δυτικά στοιχεία, τα οποία εγκαταλείπουν τις χώρες τους,  για ενταχθούν στο Τζιχάντ. 


Ένα μέτρο για την καταπολέμησή τους είναι η ενδυνάμωση των ομάδων που είναι ενάντια στους Ισλαμιστές.

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι «ο αγώνας του Ισλαμικού Μετώπου ενάντια στην παγκόσμια τζιχάντ δεν είναι τυχαίος και δεν ξεκίνησε αυθόρμητα, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας παγκόσμιας ανάγκης για να δοθεί ένα τέλος στις οργανώσεις Τζιχάντ και την τελική εξάλειψή τους, ώστε να τεθούν οι αντίπαλοι του καθεστώτος του Μπασάρ Άσαντ υπό ενός επικεφαλής, που θα είναι ενισχυμένος από το σύνολο των ανταρτών.
Τα παραπάνω αναφέρει η ‘αλ Χαντάθ’ επικαλούμενη δημοσίευμα της εφημερίδας του Κουβέιτ ‘ Αλ Ράι’.

«Σήμερα η μάχη γίνεται κατά την Daash (Ισλαμικό Εμιράτο Ιράκ και Λεβάντε) και πρέπει να αντιμετωπισθούν όλοι οι ξένοι τζιχαντιστές κα να ωθηθούν ώστε να εγκαταλείψουν τη Συρία οικειοθελώς ή από την πίεση των μαχών, ειδάλλως με θάνατο. Ο πόλεμος μαζί τους γίνεται για να εγκαταλείψουν την υποταγή στον ηγέτη της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι και θα αντιμετωπισθούν».

«Η αντιπολίτευση που περιλαμβάνει Σαλαφιστές δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα για τη Δύση, η οποία σέβεται την ελευθερία της πίστης. Εκείνο το οποίο ζητάει η Δύση και επιθυμούν οι περισσότερες χώρες του Περσικού Κόλπου είναι  να εξαλειφθεί ο εξτρεμισμός της Daash προκειμένου να αποκατασταθούν τα πράγματα στο κανονικό τους μέγεθος με μια πραγματική αντιπολίτευση που θα έχει στόχο τον τερματισμό της μακρόχρονης κυριαρχίας της οικογένειας Άσαντ και να δημιουργηθεί χώρος για  αποφάσεις από όλους», επισημαίνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr