Ισραήλ: Πρώην επικεφαλής της Shin Bet εγκατέλειψε εσπευσμένα τη Δανία


"Στο ντοκιμαντέρ μιλούν πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ"


Ιανουάριος 12, 2014.

Ο πρώην επικεφαλής της Γενικής Υπηρεσίας Ασφαλείας - Shin Bet,  του Ισραήλ, ο Κarmi Gilon έσπευσε να εγκαταλείψει την Κοπεγχάγη, μετά από διαμαρτυρίες πολλών φιλο-παλαιστινιακών οργανώσεων της Δανίας που ζήτησαν από το τοπικό δικαστήριο να εκδώσει ένταλμα για τη σύλληψή του.


Στην Κοπεγχάγη ο Gilon πήγε για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ  του Dror Moreh – «The Last Gurdian» - «Hashomer Saf», που είναι ένας από τους ήρωες του έργου.
Η ταινία κέρδισε ένα από τα βραβεία της Εθνικής Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου των ΗΠΑ.

Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται στο κοινό,  το έργο πέντε πρώην διευθυντών των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τους επικριτές, ο αντίκτυπος αυτών των αποκαλύψεων για τη διεθνή εικόνα του Ισραήλ είναι διφορούμενος.

Αλλά, η ταινία δεν θεωρείται αντι-παλαιστινιακή. Παρά το γεγονός αυτό, οι Παλαιστίνιοι που ζουν στη Δανία, αποφάσισαν να επωφεληθούν από την παρουσία του Κarmi Gilon εκεί, προκειμένου να τακτοποιήσουν τους λογαριασμούς που είχαν με αυτόν.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, πληροφορήθηκε τα σχέδια  αυτά και έπειτα από σύντομη διαβούλευση με τον Κarmi Gilon του κλήθηκε να φύγει επειγόντως από τη Δανία, προκειμένου να αποφευχθούν επιπλοκές.

Το υπουργείο Εξωτερικών εργάζεται για να κάνει τη διαμονή των Ισραηλινών πολιτών στη χώρα, ασφαλή, σημειώνει το εβραϊκό δημοσίευμα.

--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr