Αμερικανός αξιωματούχος για τις σχέσεις Αλβανίας- ΗΠΑ


Ιανουάριος 12, 2014.

Ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Hoyt Yee, δήλωσε ότι τα προβλήματα στις δημοτικές εκλογές στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο δεν ήταν εντελώς απροσδόκητα.


Σε δηλώσεις του  που έκανε χθες το βράδυ στην «Φωνή της Αμερικής» στην εκπομπή προς την Αλβανία, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι είναι σημαντικό που οι τοπικές κυβερνήσεις (δημοτικές αρχές) που επιλέγηκαν πρόσφατα θα λειτουργήσουν με το δίκαιο του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Hoyt Yee, σχολίασε  σχετικά με τη συνεργασία με την αλβανική κυβέρνηση, μετά την άρνησή της να δεχθεί χημικά του συριακού οπλοστασίου στο έδαφος της.

«Έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία με την Αλβανία και ισχυρές σχέσεις σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως στον τομέα της ασφάλειας, στην οικονομία, στο εμπόριο, καθώς και στους τομείς του πολιτισμού και της πολιτικής. Αυτή η δυνητική πτυχή της συνεργασίας μας και συγκεκριμένα όσον αφορά την καταστροφή των χημικών όπλων, στο τέλος αποδείχθηκε αδύνατη. Αλλά, χαιρετίζουμε την προθυμία της κυβέρνησης της Αλβανίας να συναντηθούμε και να μιλήσουμε για την επανεξέταση του αιτήματός μας.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους συμμάχους μας και τους εταίρους του ΝΑΤΟ και μας ενδιαφέρει να κάνουμε ό, τι είναι αναγκαίο για τη διάθεση των χημικών όπλων της Συρίας, στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει. Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες για παρόμοιο τύπο συνεργασίας στο μέλλον», σημειώνει η  αλβανική Σέκουλι.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr