Βετεράνοι UÇK – «Παλέψαμε για την ελευθερία όχι για το Ισλάμ»



Ιανουάριος 5, 2014.

Οι βετεράνοι της Ταξιαρχίας 137 “Gjakova” του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου- UÇK, δηλώνουν ότι ανησυχούν πολύ με τις προσπάθειες των ενόπλων ομάδων και των εξτρεμιστών ισλαμιστών που σκοπεύουν να κάνουν κατάχρηση των εθνικών τους ιδανικών, οι οποίοι βετεράνοι, ιδιαίτερα στον τελευταίο πόλεμο με τη Σερβία, έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία.


«Τις τελευταίες ημέρες,  ορισμένα αποβράσματα με ισλαμική ενδυμασία και γενειάδες, κάνουν κατάχρηση και καπηλεύονται τα ονόματα των αγωνιστών του UÇK, όπως είναι η περίπτωση των συντρόφων και των ηρώων μας διοικητών Αζάμ Νιάζι και Μούγε Κράσνικι και πολλών άλλων.

Για άλλη μια φορά λέμε σε αυτούς που υπηρετούν την τρομοκρατία, ότι εμείς οι μαχητές του KLA(UÇK)  είχαμε ως ιδανικό να θυσιάσουμε τη ζωή μας για την ελευθερία της πατρίδας, για την ελευθερία του Κοσσυφοπεδίου. Ποτέ δεν ξεχωρίσαμε, ούτε ξεχωρίζουμε σήμερα τους ανθρώπους σε Μουσουλμάνους, Καθολικούς, πολεμήσαμε όλοι μαζί δίπλα ο ένας στον άλλον γιατί πάνω από όλα ήταν η πατρίδα», σημειώνουν οι Βετεράνοι.

Σύμφωνα  με αυτούς, κάθε πρόσωπο που προσπαθεί να δυσφημίσει ή να στιγματίσει ή χρησιμοποιήσει λανθασμένα τα ιδανικά τους θα πρέπει να θεωρηθεί ως εχθρός της πατρίδας και του  Αλβανισμού [shqiptarizmit] στο σύνολό του, γράφει το δημοσίευμα του Κοσσυφοπεδίου.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr