Προετοιμάζονται οι κοινές συνεδριάσεις Σκοπίων-Αλβανίας-Κοσσυφοπεδίου»


Ιανουάριος 5, 2014.

«Οι κοινές συνεδριάσεις της κυβέρνησης των Σκοπίων με τις κυβερνήσεις των δύο γειτονικών χωρών, Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο, βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας», δημοσιεύει σήμερα πρωτοσέλιδα τη αλβανική «Σέκουλι».


Ο εκπρόσωπος της νοτιοσλαβικής κυβέρνησης των Σκοπίων, Μουχαμέτ Χότζα, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια για τη διοργάνωση κοινών συνεδριάσεων με τις δύο κυβερνήσεις, αλλά τώρα βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας, αφού στις δύο χώρες υπήρχε προεκλογικό κλίμα λόγω των δημοτικών (Κοσσυφοπέδιο)  και εθνικών εκλογών (Αλβανία).

Η κυβέρνηση των Σκοπίων δηλώνει ότι υπάρχει ετοιμότητα από όλες τις πλευρές και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, ώστε να ρυθμισθούν οι ημερομηνίες και τα θέματα προς συζήτηση, τα οποία θα έχουν αντικείμενο τις περιφερειακές σχέσεις και την εξυπηρέτηση των πολιτών στις τρεις χώρες.

Οι κοινές συνεδρίες των κυβερνήσεων της περιοχής των δυτικών Βαλκανίων θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της περιφερειακής συνεργασίας, ως προϋπόθεση για την ολοκλήρωσή τους  στην ευρωπαϊκή οικογένεια.



--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr