Η Τουρκία υπογράφει συμφωνία 3,5 δις δολαρίων για τα ελικόπτερα Sikorsky


Φεβρουάριος 22, 2014.

Άγκυρα.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Τουρκία επιδιώκει την αυτάρκεια στην άμυνα και είναι σημαντικό  ότι νέα αεροσκάφη εντάχθηκαν στη δύναμη της πολεμικής αεροπορίας σε μια περίοδο που υπάρχει αύξηση των συγκρούσεων και της αστάθειας στην περιοχή.


Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Τουρκία στοχεύει να είναι πλήρως αυτάρκης σε εισαγωγές από το εξωτερικό για την άμυνα της χώρας μέχρι το 2023.

Είπε, χθες, Παρασκευή, ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά τη παράδοση του αεροσκάφους «Peace Eagle» στη βάση της πολεμικής αεροπορίας στο Ικόνιο:

 «Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στους μηχανικούς μας, τους τεχνικούς μας και τις εταιρείες και ξεκινήσαμε ένα στρατηγικό πρόγραμμα για ανάπτυξη πολεμικών συστημάτων επίγειων, θάλασσας και αέρα στην Τουρκία».

 Η Τουρκία αγόρασε τέσσερα αεροσκάφη προειδοποίησης και ελέγχου από την εταιρεία γίγαντα Boeing και το τέταρτο θα παραδοθεί το 2015.

Ένα AEW&C μπορεί να πετάει ασταμάτητα για οκτώ ή δέκα ώρες κατά μέσο όρο και η διάρκεια πτήσης του μπορεί να αυξηθεί έως και 20 ώρες με ένα ανεφοδιασμό.
Η παραγωγός αμυντικών συστημάτων της Τουρκίας, Aselsan, υπέγραψε συμφωνία 491,5 εκατομμυρίων δολαρίων με την τουρκική  Aerospace Industries (ΤΑΙ) για την παράδοση των ελικοπτέρων Utility.

Το ελικόπτερο Utility T-70, βασίζεται στη  διεθνούς έκδοσης  πλατφόρμας του γνωστού S-70 Sikorsky.

Τα ελικόπτερα πρόκειται να κατασκευασθούν και να παραδοθούν σε δύο διαφορετικές διαμορφώσεις για επτά τελικούς χρήστες: Τουρκικές επίγειες δυνάμεις, την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, την τουρκική χωροφυλακή, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο- Διοίκηση Επιχειρήσεων, τη Διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ηλεκτρονικών συστημάτων και τη Γενική Διεύθυνση Δασών.

Οι παραδόσεις στο πλαίσιο της σύμβασης, έχουν προγραμματισθεί μεταξύ του 2018-2025, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr