Ερντογάν: Οι ύποπτοι για τις υποκλοπές των τηλεφώνων μου να εγκαταλείψουν τη χώρα


Φεβρουάριος 22, 2014.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντηση που είχε με τους βουλευτές του κόμματος του –AKP,  γνωστοποίησε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα, μετά τη διαπίστωση ότι ένα από τα γραφεία που χρησιμοποιεί είχε κοριούς για μυστικές ακροάσεις όσων έλεγε στο τηλέφωνο ή συζητούσε στο χώρο.


Ο Ερντογάν δήλωσε ότι έχουν εντοπιστεί δύο ύποπτοι που πιστεύεται ότι έχουν εμπλακεί στο σκάνδαλο των υποκλοπών των τηλεφωνημάτων του και τους κάλεσε να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Τους ύποπτους τους οποίους ονόμασε με τα αρχικά  Α.Τ. και S.D.ήταν άτομα που είχαν επιφορτισθεί για την ασφάλεια του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τόσο ο S.D βρίσκεται σε υπηρεσία στο εξωτερικό, όσο και ο Α.Τ. που παραιτήθηκε και ζει τώρα στο εξωτερικό.

Στην Τουρκία έχουν δημοσιευθεί αρκετά μυστικά που έχουν διαρρεύσει από τηλεφωνικές συνομιλίες –και των ιδιωτικών- του πρωθυπουργού Ερντογάν, στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης και σε ιστοσελίδες τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυτό το γεγονός ώθησε το περιβάλλον του πρωθυπουργού να προβεί σε ενδελεχή έρευνα στους χώρους που καθημερινά βρίσκεται  και να διαπιστωθεί η ύπαρξη κοριών υποκλοπής.

Οι σχολιαστές έχουν επισημάνει ότι «ένα παράλληλο κράτος» έχει εγκατασταθεί στην Τουρκία, για να υπονομεύσει τη νόμιμη κυβέρνηση ενόψει των τοπικών εκλογών στα τέλη Μαρτίου, σημειώνει, σήμερα,  το τούρκικο δημοσίευμα του dunya bulteni.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr