« Η ‘Εθνική Αυγή΄ και η χρήση δακρυγόνων από την ελληνική αστυνομία»


Φεβρουάριος 2, 2014.

Αθήνα- (Фокус).

Νέος πολιτικός σχηματισμός  από τα μέλη της Χρυσής Αυγής

Το Σάββατο, περίπου 3.000 υποστηρικτές του ελληνικού νέο-ναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή» πραγματοποίησαν  εθνική εκδήλωση (για τα Ίμια) στο κέντρο της Αθήνας, σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο.


Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο εκπρόσωπος της «Χρυσής Αυγής», Ηλίας Κασιδιάρης, ανακοίνωσε ότι το κόμμα δημιούργησε μια νέα ομάδα, την «Εθνική Αυγή», η οποία θα αναλάβει σε περίπτωση που το κόμμα απαγορευθεί κατά τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο Κασιδιάρης, δήλωσε ότι στην «Εθνική Αυγή» δεν θα συμμετάσχουν οι «εγκληματίες» της Χρυσής Αυγής που κατηγορήθηκαν για «καθοδήγηση εγκληματικής ομάδας».

Χρήση δακρυγόνων έκανε το Σάββατο η ελληνική αστυνομία στην Αθήνα

Το Σάββατο, επίσης,  ξέσπασαν συγκρούσεις στην Αθήνα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αντιφασιστών μπροστά στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Περίπου 1.000 ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας κάνοντας έκκληση για «συντριβή του φασισμού», αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μόλις 500 μέτρα από το σημείο που το νεοναζιστικό κόμμα «Χρυσή Αυγή» πραγματοποιούσε εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και ένας διαδηλωτής τραυματίσθηκε.

Οι ταραχές μεταφέρθηκαν στο «Μοναστηράκι», όπου οι διαδηλωτές και οι δυνάμεις ασφαλείας συνέχισαν τις συγκρούσεις στους διαδρόμους και στην πλατεία του τοπικού σταθμού του μετρό.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr