«Διήμερο διαλόγου των ΜΜΕ Σκοπίων και Βουλγαρίας για δημιουργία θετικού κλίματος»


Φεβρουάριος 2, 2014.

Σκόπια.

Οι επαγγελματίες  δημοσιογράφοι των Σκοπίων και της Βουλγαρίας δρομολόγησαν  μια διήμερη συνάντηση προκειμένου να γίνει διάλογος,  για τη διάδοση ενός θετικού κλίματος για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών, μέσω της  πολιτιστικής συνεργασίας και προς την ενθάρρυνση της πολιτικής ελίτ για την επίλυση των αμοιβαίων σχέσεων.


Η πρωτοβουλία ανήκει στο σκοπιανό-βουλγαρικό εμπορικό επιμελητήριο.

«Χρειαζόμαστε ένα θετικό κλίμα ανταλλαγής και αμοιβαίας πληροφόρησης. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας. Εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε προάγγελοι της σιωπηλής διπλωματίας ή οποιασδήποτε μορφής της, για την επίλυση των προβλημάτων των δύο χωρών, ώστε να αναστείλουμε την ευθύνη τους», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Αλεξαντάρ Τσομόφσκι.

Πρόσθεσε, ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να προχωρήσουν σε κοινά σχέδια στα μέσα της ενημέρωσης, τα οποία, συν τω χρόνω, θα βελτιώσουν την εικόνα που σχηματίζεται από την μία χώρα για την άλλη.

Ο Γκεόργκι Λαζάροφ πρόεδρος των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης στη Βουλγαρία δήλωσε ότι είναι μια καλή ευκαιρία για τα μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας και των Σκοπίων να φέρουν τους λαούς πιο κοντά.

«Οι λαοί είναι πιο κοντά, από ότι παρουσιάζονται στα μέσα ενημέρωσης. Θα πρέπει και εμείς να εργασθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Ο κλάδος που πλήττεται περισσότερο  από την υπάρχουσα κατάσταση είναι αυτός των επιχειρηματιών, οι οποίοι βρίσκουν πολλά εμπόδια για τις δραστηριότητές τους, τόσο από τα πολιτικά όσο και από τα ιστορικά ζητήματα».

Θα προσθέσει ο Λαζάροφ:

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα βήματα μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης για την επικοινωνία των δύο λαών. Θα πρέπει, ίσως, να μεταδίδονται καλωδιακά δίκτυα των Σκοπίων στη Βουλγαρία και της Βουλγαρίας στα Σκόπια. Η πρωτοβουλία αυτή, είπε, ότι έχει τεθεί  στον πρόεδρο του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου των Σκοπίων προκειμένου να γίνει αυτή η διευθέτηση.

Ο πρόεδρος, επίσης, του Σκοπιανο-βουλγαρικού εμπορικού επιμελητηρίου, Ζόρε Τεμελκόφσκι δήλωσε ότι με την καλύτερη επικοινωνία με συνεννόηση των ΜΜΕ, θα γίνει προετοιμασία για βελτίωση στις σχέσεις καλής γειτονίας και στην αύξηση  των συναλλαγών των επιχειρήσεων.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr