Ισραήλ: Η πλειονότητα των Ισραηλινών θέλει διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους


Φεβρουάριος 6, 2014.

Ο οργανισμός «The Peace Index» σε έρευνα που ενήργησε τον Ιανουάριο αποκάλυψε ότι η πλειονότητα των Εβραίων Ισραηλινών είναι υπέρ της συνέχισης των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Παλαιστίνιους.


Σύμφωνα με την έρευνα το 33,9 τοις εκατό των πολιτών ανέφεραν ότι υποστηρίζουν τις διαπραγματεύσεις, το 27,5 % δήλωσε ότι τις υποστηρίζει μερικώς , ενώ το 14%  δήλωσε ότι πιθανόν να αντιτάσσονταν σε διαπραγματεύσεις.

Εξαιρετικά εναντίον των διαπραγματεύσεων τάχθηκε το 19,4 τοις εκατό των ερωτηθέντων, ενώ ένα 5,2 % αρνήθηκε να απαντήσει.

Στην ερώτηση εάν πιστεύουν ότι οι διαπραγματεύσεις θα οδηγήσουν σε ειρήνη με τους Παλαιστίνιους, το 6,7% είπε ότι το πιστεύει πολύ, το 19,6 % σε κάποιο βαθμό το πιστεύει, ενώ οι περισσότεροι δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν επιτυχία.

Στην ερώτηση, πόσο σημαντικό είναι για εσάς η αναγνώριση του Ισραήλ ως εβραϊκού κράτους από τους Παλαιστίνιους, το 62,6 % των ερωτηθέντων απάντησε «πολύ σημαντικό». Το 14,4 % αρκετά σημαντικό και το 7,6% δεν είναι  πολύ σημαντικό. Ενώ καθόλου σημαντικό απάντησε το 13,2 τοις εκατό.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν νομίζετε ότι υπάρχουν πιθανότητες η Ευρώπη και οι ΗΠΑ να επιβάλλουν  οικονομικές κυρώσεις στο Ισραήλ για να αναγκάσουν το εβραϊκό κράτος να σταματήσει την ανοικοδόμηση στους οικισμούς και να κάνει παραχωρήσεις στους Άραβες, απάντησε ως εξής: 21,2% η πιθανότητα είναι εξαιρετικά υψηλή, 28,7% είναι σχετικά υψηλή, 29,9% οι πιθανότητες είναι χαμηλές, 17,1% στην πράξη δεν το πιστεύει.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr