Η Βουλγαρία υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ




Επίσκεψη Τούρκου ΥΠΕΞ στη Σόφια

Φεβρουάριος 28, 2014.

Η Βουλγαρία, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στηρίζει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία και τις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Κρίστιαν Βιγκένιν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Σόφια, σημειώνουν οι «βουλγαρικές ειδήσεις»-Μπαλγκάρσκι Νόβινι.


«Για εμάς, η Βουλγαρία είναι φιλική και σύμμαχος χώρα. Οι σχέσεις είναι ποικίλες και αφορούν στα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Πολύ λίγες χώρες στον κόσμο έχουν μια τόσο στενή σχέση, όπως η Βουλγαρία με την Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, προσθέτοντας ότι οι πρόσφατες διμερείς σχέσεις άρχισαν να αναπτύσσονται πιο εντατικά.

«Οι δύο χώρες έχουν πραγματοποιήσει τακτικό διάλογο σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο.  Τους τελευταίους μήνες έχουν δει αποδεικτικά στοιχεία των φιλικών και  των εταιρικών σχέσεων που οδήγησαν σε θετικά αποτελέσματα», δήλωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Ο Νταβούτογλου είπε ότι το εμπόριο μεταξύ της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, το οποίο τώρα ανέρχεται στα 3 δις ευρώ, μπορεί να αυξηθεί στα 5 ή στα 10 δις ευρώ.

Υπογράμμισε, ακόμη, το ενδιαφέρον της τουρκικής πλευράς για ενεργή συνεργασία σε περιφερειακό επίπεδο που θα βοηθήσει τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr