Συμφωνία τουρκικών και γαλλικών αμυντικών βιομηχανιών


Φεβρουάριος 28, 2014.

Η Ένωση Κατασκευαστών Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας με τη γαλλική Aerospace Industries Association, για τη εδραίωση μιας μακροπρόθεσμης διμερούς σχέσης.

Η Τουρκία φιλοξένησε την τουρκο-γαλλική έκθεση « Πρόγραμμα Βιομηχανικής Ημέρας» στην Άγκυρα την Πέμπτη  στην οποία συμμετείχαν Γάλλοι αντιπροσώποι από 55 εταιρείες και από 90 εταιρείες της Τουρκίας.

Ο υφυπουργός Άμυνας, Murad Bayar, δήλωσε: «Η επίσκεψη στην Τουρκία των Γάλλων βιομηχάνων, αποτελεί ορόσημο για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

«Και οι δύο χώρες συνεργάζονται με τα δορυφορικά έργα της Τουρκίας (Göktürk).. Η Γαλλία είναι ένας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές που συνεισφέρουν άμεσα στην Τουρκία.

Σήμερα, η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών είναι η πιο σημαντική από ποτέ».

Ο Murad Bayar δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν ως στόχο να αυξήσουν τον όγκο των συναλλαγών τους στα περίπου 20 δις ευρώ.

Ο επικεφαλής του γραφείο προμηθειών γαλλικών όπλων, Laurent Collet-Billon, είπε ότι στα δύο υπουργεία θα συσταθούν επιτροπές εξοπλισμών που θα είναι επιφορτισμένες με την καθοδήγηση και τη διατήρηση των σχέσεων των δύο κρατών στην Άμυνας, καθώς και στην ανάπτυξη αμοιβαίων δραστηριοτήτων.

Η Τουρκία και η Γαλλίας έχουν μια σειρά από κοινά σχέδια, όπως το «Meltem», αεροσκάφος ναυτικής παρακολούθησης και ελέγχου, το δορυφορικό κέντρο παρακολούθησης Göktürk, το μεταφορικό αεροσκάφος A400M,  και την πολύ -συστοιχία ραντάρ Cobra.

--
                            



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr