Τουρκία: 20 διοικητές Αστυνομίας υποβιβάστηκαν στη Σανλιούρφα


Μάρτιος 12, 2014.

Είκοσι επικεφαλής διάφορων μονάδων της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης Σανλιούρφα, μετακινήθηκαν και υποβιβάστηκαν τη Δευτέρα, ως μέρος της λεγόμενης κάθαρσης στην Αστυνομία, μετά τη συμμετοχή ανδρών της Αστυνομίας κατά την επιχείρηση διαφθοράς της 17ης Δεκεμβρίου.


Υπενθυμίζεται ότι η  αστυνομική επιχείρηση κατά της διαφθοράς και της τεράστιας δωροδοκίας, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, στρεφόταν κατά αξιωματούχων της κυβέρνησης και κυβερνητικών επιχειρηματιών που φέρονταν εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις διαφθοράς και δωροδοκίας, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Η Αστυνομική Διεύθυνση της Σανλιούρφα είχε μπει στα φώτα της δημοσιότητας τη Δευτέρα, όταν ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη νοτιο-ανατολική επαρχία, επέπληξε ανοικτά τον τοπικό αρχηγό της αστυνομίας για ανοχή στο συλλαλητήριο που είχε γίνει σε βάρος του.

Μεταξύ των εκτοπισμένων αστυνομικών είναι ο επικεφαλής της αντι-τρομοκρατικής υπηρεσίας και ο επικεφαλής της αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος.
Η Ένωση των Αστυνομικών, επέκρινε την  απόφαση του πρωθυπουργού για την εξόντωση των συναδέλφων, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr