Νταβούτογλου: «Ο θάνατος του Μπερκίν Ελβάν είναι εσωτερικό θέμα της Τουρκίας»

 Δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι πήγαν, σήμερα, στην κηδεία του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, στην Κωνσταντινούπολη

Μάρτιος 12, 2014.

«Ο θάνατος του Berkin Elvan, είναι εσωτερικό θέμα της Τουρκίας και δεν συζητήθηκε κατά τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών   Ban Ki-moon, δήλωσε ο  υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.


Ο δεκαπεντάχρονος Berkin Elvan πέθανε χθες στο νοσοκομείο μετά από 269 ημέρες σε κώμα, κατόπιν τραυματισμού του στη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με μάρτυρες, το αγόρι χτυπήθηκε στο κεφάλι από χειροβομβίδα κρότου, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του Ιουνίου.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε χθες με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία και την Συρία και στις συνομιλίες που γίνονται για την επανένωση της Κύπρου.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, εάν ο θάνατος του Ελβάν, συζητήθηκε κατά τη συνάντηση, ο Νταβούτογλου είπε ότι ένα τέτοιο ζήτημα δεν μπορεί να είναι στην ημερησία διάταξη.

«Το περιστατικό έγινε μέσα στην Τουρκία, είναι ένα θέμα για το οποίο δεν θα μιλήσουμε με κάποιον άλλον. Το ζήτημα δεν έχει καμία σχέση με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ», είπε ο Νταβούτογλου.

Εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του Ελβάν: «Η ζωή κάθε πολίτη είναι πολύτιμη για εμάς. Η απώλεια αυτή είναι μια θλιβερή είδηση για όλους μας. Ελπίζουμε ότι τέτοια περιστατικά δεν θα συμβούν στο μέλλον», τόνισε.



--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr