Συνάντηση Σερβίας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας για την περιφερειακή συνεργασία


Οι πρωθυπουργοί των τριών χωρών: Βίκτορ Πόντα-Ρουμανία (α), Πλάμεν Ορεσάρσκι- Βουλγαρία (κ), Ίβιτσα Ντάτσιτς- Σερβία (δ)

Μάρτιος 8, 2014.

Ruse.

 Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε σήμερα  (χθες) ότι η τριμερής συνάντηση Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας είναι σημαντική για τους πολίτες των τριών χωρών για την αμοιβαία κατανόηση και κοινή δράση σε σχέση με τα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη.


Η Σερβία, είπε, αναμένει ότι οι δύο γείτονές της, συνεχή υποστήριξη για την προώθηση της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Στη συνεδρίαση που έγινε στη ρουμανική πόλη Ρούσε, τόνισε ότι η ιδέα της τριμερούς μεταξύ της Σερβίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, ήταν πολύ σημαντική δίνοντας την ευκαιρία της κοινής εργασίας και αντιμετώπισης των προβλημάτων.

«Με τη φιλία μεταξύ των λαών μας θα προσπαθήσουμε να βρούμε κοινά ενδιαφέροντα, για να υποβάλλουμε τις προτάσεις των χωρών μας μαζί, στα άλλα διεθνή φόρα. Είναι μια καλή ιδέα η ανάληψη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας και με την ανάλογη οργάνωση, θα έχουμε τη δυνατότητα να δράσουμε στα δύσκολα κέντρα αποφάσεων, που λαμβάνονται για την Ευρώπη», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας,  Βίκτορ Πόντα, που φιλοξένησε τη συνάντηση, συνεχάρη τη σερβική κυβέρνηση, η οποία ξεκίνησε τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και επανέλαβε τη στήριξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, σημειώνει το Τανγιουγκ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr