Η Κριμαία συγκρότησε Στρατό


Μάρτιος 8, 2014.

Συμφερούπολη- Симферополь.

Στην Συμφερούπολη στρατιωτικές μονάδες έχουν πλέον ορκισθεί πίστη στο λαό της Κριμαίας, που σημαίνει ότι ουσιαστικά έχουν δημιουργηθεί ένοπλες δυνάμεις της Κριμαίας, αναφέρει η σερβική «Γκλας Σέρπσκε» επικαλούμενη ρωσικές πηγές.


Η τελετή της ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε κοντά στο μνημείο των ηρώων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο πάρκο «Gagarin» στη Συμφερούπολη.

Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Ακσένοφ, δήλωσε μετά την τελετή:
«Το ιστορικό αυτό γεγονός σηματοδοτεί την επίσημη καθιέρωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Κριμαίας, παρόλο που το έγκλημα που γίνεται de facto εδώ και καιρό έχει την δική του ισχύ.

»Ελπίζω αυτές οι δυνάμεις να εξασφαλίσουν την ειρήνη στην Κριμαία, ειδικά κατά τη διάρκεια του επικείμενου δημοψηφίσματος για το μέλλον της περιοχής», δήλωσε ο  Ακσένοφ.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι νεοσυσταθείσες δυνάμεις θα υπερασπιστούν τους κατοίκους της χερσονήσου και δεν θα επιτεθούν σε κανέναν, γράφει το δημοσίευμα επικαλούμενο το Interfax.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr