Αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας


Μάρτιος 13, 2014.

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου, μετά τις 22:00, ισραηλινά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, επιτέθηκαν σε μια σειρά από στόχους- τοποθεσίες της Χαμάς και της «Ισλαμικής Τζιχάντ» στη Λωρίδα της Γάζας.


Πρόκειται για απάντηση των ισραηλινών δυνάμεων Άμυνας στη μαζική επίθεση με ρουκέτες των Παλαιστινίων στο νότο του Ισραήλ.

Παλαιστινιακές  πηγές αναφέρουν ότι η ισραηλινή αεροπορία επιτέθηκε σε φυλάκια της «Ισλαμικής Τζιχάντ» στη Ράφα, κοντά στο Χαν Γιουνίς, στην Ντίρ αλ Βαλάχ, στην περιοχή του Μπέιτ αλ Βαλάχ καθώς και στο κέντρο του παλαιστινιακού θύλακα, Επίσης, επιθέσεις έγιναν και σε στρατηγικούς στόχους της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, τα ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα επέστρεψαν αρκετές φορές βομβαρδίζοντας τα σημεία που είχαν προσβάλει.
Θύματα ή ζημίες δεν έχουν αναφερθεί ακόμα.

Το γραφείο Τύπου του Ισραηλινού Στρατού, ανέφερε ότι συνολικά προέβη σε επίθεση  με στόχο 29 σημεία σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας. Όλα τα αεροσκάφη επέστρεψαν στη βάση τους ασφαλή, όπως σημειώνεται.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr