Η Ρουμανία υποστηρίζει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Ουκρανίας


Μάρτιος 12, 2014.
Οι επιτροπές για την εξωτερική πολιτική των δύο νομοθετικών σωμάτων του Ρουμανικού Κοινοβουλίου, ενέκριναν δήλωση εκφράζοντας την ισχυρή υποστήριξή τους για την ευρωπαϊκή πορεία και ένταξη της Ουκρανίας, καθώς και την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητά της.


«Οι Ρουμάνοι βουλευτές υποστηρίζουν πλήρως την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Ουκρανίας, υποστηρίζουν σθεναρά την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα, εντός των αναγνωρισμένων διεθνώς συνόρων της», αναφέρει η δήλωση.
Στη δήλωση καταδικάζεται κάθε μορφή στρατιωτικής, πολιτικής και οικονομικής πίεσης προς την Ουκρανία από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Τονίζεται, ακόμη, ότι  η ρωσική επιθετικότητα εναντίον της Ουκρανίας θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες, όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Ζητούν την ταχεία επίλυση της κρίσης μέσω του διαλόγου, εντός του αυστηρού πλαισίου των αρχών του διεθνούς δικαίου.
Η δήλωση υπογράφεται από τον πρόεδρο της Εξωτερικής Πολιτικής της Γερουσίας (άνω Βουλή του Ρουμανικού Κοινοβουλίου) και τη Βουλή των Αντιπροσώπων (Κάτω Βουλή), σύμφωνα με το Mediafax.
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr