Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν στοιχεία για θάνατο του Τσετσένου τρομοκράτη


Μάρτιος 18, 2014.

«Νωρίτερα, κάποια ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο  Ντόκου Ουμάροφ είναι νεκρός στη Ρωσία. Μάλιστα, για το θάνατο του ηγέτη του «Εμιράτου του Καυκάσου», είχε δηλώσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους και ο πρόεδρος της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ», σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο και συνεχίζει:


Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν πληροφορίες για το χρόνο του θανάτου του Τσετσένου αρχιτρομοκράτη  Ντόκου Ουμάροφ,ανέφερε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής στη Μόσχα.

Πληροφορίες σχετικά με το θάνατο του Ουμάροφ έχουν παρουσιασθεί περιοδικά στα ξένα μέσα ενημέρωσης, αλλά οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν αυτές τις πληροφορίες και επομένως δεν το σχολιάζουμε», είπε ο εκπρόσωπος.

Διευκρινίζεται ότι σήμερα ότι ιστοσελίδα η οποία είναι προσκείμενη με τους Τσετσένους αντάρτες η «Kavkazcentre» παρουσίασε μια νεκρολογία αποκαλώντας τον Ουμάροφ ως έναν μάρτυρα, ο οποίος «έδωσε 20 χρόνια από τη ζωή του στη Τζιχάντ».

Δεν αναφέρεται πως πέθανε ή πότε, αλλά συγχρόνως παρουσιάζει ένα βίντεο που δείχνει έναν μαχητή ως αντικαταστάτη του Ουμάροφ.

Η είδηση μεταδόθηκε από τα δυτικά πρακτορεία ειδήσεων, αλλά η Μόσχα επιμένει ότι δεν έχει απτά στοιχεία για το θάνατό του.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr