Το Κίεβο σταμάτησε να πληρώνει συντάξεις στους κατοίκους της Κριμαίας


Μάρτιος 19, 2014.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Πολιτικής της Ουκρανίας, εξέδωσε δήλωση στην οποία κοινοποιεί την καταγγελία των συντάξεων για τους κατοίκους της Κριμαίας, με την κατάρρευση του ενιαίου χρηματοπιστωτικού συστήματος, που συνδέει τη χερσόνησο με τη χώρα.


«Όλες οι κοινωνικές παροχές και οι συντάξεις χρηματοδοτούνται έως και την 16 Μαρτίου. Από τις 17 Μαρτίου δεν είμαστε σε θέση να χρηματοδοτήσουμε τις συντάξεις των πολιτών, που ζουν στο έδαφος της Κριμαίας. Δεν έχουμε τεχνικές δυνατότητες για αυτό», δηλώνει το ουκρανικό υπουργείο σύμφωνα  με  το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Προσθέτει:

«Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τους πολίτες της χώρας, αλλά δεν μπορούμε να το υλοποιήσουμε. Οι ίδιοι θεωρούν τους εαυτούς τους ως μια διαφορετική χώρα και, ήδη, από χθες, έχουν ενταχθεί στο Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 

Έχουν αποσυνδεθεί από το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών και το Υπουργείο Οικονομικών (της Κριμαίας) δεν λειτουργεί στο πλαίσιο του Υπουργείου Οικονομικών της Ουκρανίας», δήλωσε η επικεφαλής Λιουντμίλα Ντενίσοβα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr