Οι ΗΠΑ παύουν τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία


Μάρτιος 19, 2014.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισαν την πρεσβεία της Συρίας στην Ουάσιγκτον και διέταξαν το προσωπικό της να εγκαταλείψει τη χώρα- όσοι δεν είναι πολίτες των ΗΠΑ.

Μόσχα.

Η Συρία και η σύμμαχός της, Ρωσία, επέκριναν την Τετάρτη την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναστείλει τη λειτουργία της πρεσβείας της Συρίας στην Ουάσιγκτον και τα προξενεία σε άλλες πόλεις.


Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, καταδίκασε την ενέργεια αυτή ως παραβίαση των διεθνών διπλωματικών συμβάσεων, σύμφωνα με δήλωση  της κρατικής τηλεόρασης της Συρίας.

Επίσης, η Μόσχα, αποκάλεσε την ενέργεια αυτή ως «ανησυχητική και απογοητευτική».

Η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσία, εξαιτίας της Ουκρανίας, έχουν εξασθενήσει τις προσπάθειες των δύο χωρών στη μεσολάβηση σε μια ειρηνευτική συμφωνία στη Συρία, η οποία βιώνει τον τέταρτο χρόνο της εμφύλιας διαμάχης.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι προτεινόμενες ενέργειες της Ουάσιγκτον είχαν στόχο την «αλλαγή του καθεστώτος», την εκδίωξη του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, τον οποίο προστατεύει η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών,  όπως σημειώνει αγγλόφωνη λιβανική πηγή.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr