Τουρκία: Κατελήφθη από αμόκ και σκότωσε επτά συναδέλφους του



Μάρτιος 19, 2014.

Εργαζόμενος στο παράρτημα της  τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας στο Καρς σκότωσε έξι συναδέλφους του πριν αυτοκτονήσει την Τετάρτη, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία σημειώνουν ότι πιθανόν να πρόκειται για επίθεση εκδίκησης σε επαγγελματική διαφωνία.


Ο περιφερειάρχη του Καρς, Eyup Tepe, δήλωσε ότι ο υπάλληλος της στατιστικής υπηρεσίας μπήκε στο κτίριο και πυροβόλησε εν ψυχρώ τους υπαλλήλους και τον  περιφερειακό διευθυντή με ένα πιστόλι τύπου Glock. Μόνο ένας υπάλληλος κατάφερε να διαφύγει με ελαφρά τραύματα.

«Ο Veysi Erim εργαζόταν ως κοινωνιολόγος... λάμβανε θεραπεία για ψυχολογικά προβλήματα. Το φρικτό αυτό περιστατικό δεν έχει σχέση με την τρομοκρατία», ανακοίνωσε το γραφείο του περιφερειάρχη στην σχετική ιστοσελίδα της περιφέρειας.

Οι πολιτικές εντάσεις είναι υψηλές σε όλη την χώρα, πριν από τις τοπικές εκλογές της 30ης Μαρτίου και εν μέσω  του μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς που ταλανίζει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνει το δημοσίευμα.

«Υπήρξαν επιπρόσθετα μια σειρά επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων πυροβολισμών στα τοπικά γραφεία των πολιτικών κομμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, με περισσότερα περιστατικά στην Κωνσταντινούπολη».
--




Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr