Συρία: Εκατοντάδες Κούρδοι εγκαταλείπουν τις οικίες τους


(Φώτο αρχείο)

Μάρτιος 21, 2014.

Περίπου 600 κάτοικοι κουρδικών χωριών στην επαρχία Ράκα της Συρίας, τράπηκαν σε φυγή, μετά το τελεσίγραφο των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε».


Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανέφερε, τουλάχιστον, 600 Κούρδοι από τα χωριά Ταλ Αχμπάρ, Ταλ Φαντάρ και την πόλη της Ταλ Αμπιάντ, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά τις προειδοποιήσεις των τζιχαντιστών.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε, ότι οι Ισλαμιστές έχουν υπό κράτηση δεκάδες Κούρδους της περιοχής, θα τους απελευθερώσουν με την προειδοποίηση να εγκαταλείψουν τα χωριά τους στη βόρεια επαρχία, όπου οι ομάδες των ισλαμιστών έχουν ισχυρή παρουσία.

Τουλάχιστον 500 Κούρδοι έχουν εισέλθει στην Τουρκία μαζί με άλλους που προσπαθούν να εγκαταλείψουν την κοντινή πόλη του Άιν αλ Αράμπ.

Οι ισλαμικές ομάδες έχουν εξαπολύσει διωγμό κατά των Κούρδων της Συρίας, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό διαχώρισαν τη θέση τους από την συριακή σύγκρουση, προσβλέποντας στην οικοδόμηση της αυτονομίας σε περιοχές όπου πλειοψηφούν οι Κούρδοι.

Οι ισλαμιστές του θεωρούν ‘άπιστους’ και επιδιώκουν συγχρόνως να αναλάβουν τον έλεγχο των πετρελαϊκών πηγών στις περιοχές των Κούρδων.

Προπύργιο των τζιχαντιστών είναι η Ράκα, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Η ομάδα του «Ισλαμικού κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε» έχει παγιώσει την παραμονή της στην πόλη αυτή, όταν αναγκάστηκε να αποσυρθεί από άλλα μέρη, από τις επιθέσεις άλλων ισλαμικών μετριοπαθών ομάδων εναντίον της.

Η ίδια, η οποία διείσδυσε στη Συρία από το γειτονικό Ιράκ, κατηγορείται από τις άλλες ισλαμικές ομάδες ότι επιβάλει τη σκληρή γραμμή του Ισλάμ, - Σαρία- με τη βία στον πληθυσμό.

--
Ανεξάρτητοι Κούρδοι Δημοσιογράφοι
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr