Ο Βενιζέλος αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει δημοψήφισμα για το όνομα των Σκοπίων


Μάρτιος 4, 2014.

Σκόπια.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της σλαβικής εφημερίδας των Σκοπίων, Ούτρινσκι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρνήθηκε ότι υπάρχει  σκέψη στην ελληνική κυβέρνηση να διεξάγει δημοψήφισμα για το όνομα, εάν, τελικά, συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.


Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εξετάζει μια τέτοια επιλογή, ως άμυνα στην διεθνή πίεση για να επιλυθεί γρήγορα η διαφορά του ονόματος.

Ο Έλληνας υπουργός- σχολιάζει η Ούτρινσκι- επεσήμανε ότι μια τέτοια ιδέα είχε ειπωθεί μόνο από ένα κόμμα της Ελληνικής Βουλής, το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», που πρόσφατα έθεσε ερωτήματα σχετικά με ένα δημοψήφισμα.

Ο Βενιζέλος τόνισε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου στηρίζει την εθνική γραμμή την οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις ακολουθούν επί πολλά χρόνια.

Το δημοσίευμα, επιπλέον αναφέρει, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε προς τους δημοσιογράφους ότι δεν διακατέχεται από αισιοδοξία ή απαισιοδοξία για την επίλυση της διαφοράς του ονόματος.

«Δεν μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος. Είμαι ρεαλιστής», είπε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr