Η Μόσχα θα εγκαταλείψει το δολάριο σε απάντηση ενδεχόμενων αντι-ρωσικών κυρώσεων


Μάρτιος 4, 2014.

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η Μόσχα θα αρνηθεί το δολάριο και άλλα νομίσματα, στις συναλλαγές της, προβαίνοντας σε δικό της διακανονισμό και δημιουργώντας δικό της σύστημα πληρωμών.


Αυτό είπε ο προεδρικός σύμβουλος της Περιφερειακής Οικονομικής Ολοκλήρωσης, Σεργκέι Γκλάζιεφ.

«Επιπλέον, η Ρωσία, μπορεί να αναγνωρίσει την αδυναμία αποπληρωμής των δανείων προς τις τράπεζες των ΗΠΑ», δήλωσε ο Γκλάζιεφ.

«Οι κυρώσεις είναι ένα δίκοπο όπλο, και εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες παγώσουν τα περιουσιακά μας στοιχεία, κατά συνέπεια θα δεσμευθούν και οι υποχρεώσεις των οργανισμών μας,  προς τις ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις μας, δεν θα επιστρέψουν τα αμερικανικά  επιχειρησιακά δάνεια», τόνισε.

«Εξάλλου, έχουμε άριστες εμπορικές σχέσεις με τους εταίρους μας στην Ανατολή και το Νότο, και θα βρούμε τρόπο για να επαναφέρουμε την κατάσταση, αποκόβοντας την οικονομική εξάρτηση από τις ΗΠΑ,  και επιπλέον θα βγούμε από τις κυρώσεις αυτές με μεγάλο πλεονέκτημα για τον εαυτό μας», δήλωσε ο Γκλάζιεφ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr