Η Ρωσία επέβαλε απαγόρευση προμήθειας πυρηνικών καυσίμων στην Ουκρανία


Μάρτιος 5, 2014.

Τα αποθέματα καυσίμων στο ουκρανικό πυρηνικό εργοστάσιο φθάνουν μέχρι το Μάρτιο και τον Απρίλιο, ενώ σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας των καυσίμων λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην Ουκρανία.


Σύμφωνα με τον Ρογκόζιν, υπάρχουν προβλήματα που συνδέονται με τη μεταφορά του πυρηνικού καυσίμου μέσω της Ουκρανίας, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την προμήθεια καυσίμων για πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία, όπως είπε την Τετάρτη 5 Μαρτίου σε συνάντηση του με τον πρόεδρο της κυβέρνησης.

Ο Ρογκόζιν πρόσθεσε ότι η ρωσική κρατική εταιρεία Rosatom σκοπεύει να απευθύνει έκκληση προς την ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, για τη διενέργεια συμπληρωματικής επιθεώρησης της  περιμετρικής ασφάλειας των ουκρανικών πυρηνικών σταθμών.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι η περίμετρος ασφάλειας των ουκρανικών πυρηνικών σταθμών φρουρούνται από ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας, από πολιτοφυλακές της Ουκρανίας και από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον ίδιο,  μέχρι στιγμής το έργο των πυρηνικών σταθμών δεν εμπνέει ανησυχία, σημειώνει το ουκρανικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr