Αμερικανοί και Ιταλοί ειδικοί θα επιθεωρήσουν τον εναέριο χώρο της Ρωσίας


Μάρτιος 11, 2014.

Αμερικανικό αεροσκάφος θα πετάξει σε ένα συμφωνημένο δρομολόγιο προς τη Ρωσία, με Ρώσους ειδικούς επί του σκάφους, για τον έλεγχο μιας σειράς εφαρμογών του εξοπλισμού επιτήρησης και συμμόρφωσης με τις διατάξεις της Συνθήκης Ανοικτών Ουρανών.


Η αποστολή πραγματοποιείται την Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 και θα γίνει στο πλαίσιο της Treaty on Open Skies (OST), είπε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Μείωσης  Πυρηνικών Κινδύνων, Σεργκέι Ρουζκόφ.

«Μεταξύ της 11ης και της 15ης Μαρτίου, ως μέρος της διεθνούς Συνθήκης Ανοικτών Ουρανών, μια κοινή αποστολή των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιταλίας, θα εκτελέσει μια πτήση παρατήρησης, πάνω από τα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας με αμερικανικό αεροσκάφος OS-135B» είπε ο Ρουζκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αμερικανικό αεροσκάφος θα πετάξει σε συμφωνημένο δρομολόγιο προς της Ρωσία και επί του σκάφους θα βρίσκονται Ρώσοι ειδικοί, για τον έλεγχο της εφαρμογής του εξοπλισμού επιτήρησης, για να διαπιστώσουν αν υπάρχει συμμόρφωση με τις διατάξεις που προβλέπονται από τη σύμβαση.

Τα αεροσκάφη παρατήρησης OS-135B αναφέρονται στον τύπο του αεροσκάφος που δεν είναι εξοπλισμένο με όπλα. Το αεροπλάνο έχει εξοπλισμό παρατήρησης ( εναέρια κάμερα) που έχει τη διεθνή πιστοποίηση στην οποία συμμετείχαν και Ρώσοι εμπειρογνώμονες, ενώ, αποκλείεται η όποια  χρήση των εγκαταστάσεων, αν δεν καλύπτονται από τη σύμβαση.

Η συνθήκη των Ανοικτών Ουρανών εγκρίθηκε από 27 συμμετέχοντα κράτη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, το 1992 στο Ελσίνκι.
Στόχος της ήταν η ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης.

Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τις ανοιχτές στρατιωτικές δυνάμεις και τις δραστηριότητες που τους αφορούν.

Σήμερα  τα μέλη της Συνθήκης αριθμούνται σε 34. Η Ρωσία επικύρωσε τη συμφωνία 26 Μαΐου του 2001.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr