Η Βουλγαρία θα συνδεθεί με τον τουρκικό αγωγό φυσικού αερίου παρακάμπτοντας την Ουκρανία


Μάρτιος 11, 2014.

Από το φόβο της διακοπής του εφοδιασμού της με φυσικό αέριο από τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας, στο φόντο των γεγονότων στην Κριμαία, η Βουλγαρία σκοπεύει να προμηθευτεί μέσω του τουρκικού αγωγού.


Η πληροφορία έρχεται από το ρωσικό «Νέα Περιοχής»- Νόβι Ρεγκιόν, που αναφέρουν ότι οι βουλγαρικές αρχές σκοπεύουν να συνδεθούν με τον τουρκικό αγωγό φυσικού αερίου, διαφοροποιώντας την πηγή του φυσικού αερίου τους.

Η βουλγαρική πλευρά, εξάλλου,  αναφέρει ότι ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας σύντομα θα διαπραγματευθεί τον αγωγό σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Ο σχεδιαζόμενος αγωγός μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας, είναι μήκους  περίπου 114 χιλιόμετρα και η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Σημειώνεται ότι η Βουλγαρία λαμβάνει σήμερα το 90% του φυσικού αερίου της από τη Ρωσία και ανησυχεί ότι τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία, μπορούν να διαταράξουν τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των υπαρχουσών αγωγών.

Η Ευρώπη εξαρτάται από τη Ρωσία κατά 30 τοις εκατό περίπου της απαιτούμενης ποσότητας του αερίου, αν και σε ορισμένες  χώρες η εξάρτηση από τη Μόσχα είναι σχεδόν πλήρης.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr