«Η ρωσική Εκκλησία ελπίζει ότι δεν θα αντισταθεί η Ουκρανία στα ρωσικά στρατεύματα»


Μάρτιος 2, 2014.

Ο Ρωσικός Στρατός- Ειρηνευτικές Δυνάμεις, έχουν  ‘αποστολή’ να εγγυηθούν στους κατοίκους  της Ουκρανίας το δικαίωμα στην ταυτότητά τους.

Αυτό δήλωσε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.


 Σύμφωνα με ουκρανικό δημοσίευμα, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ζήτησε από το Πατριαρχείο της Μόσχας, χθες,  να επηρεάσει την ρωσική ηγεσία στην απόφασή της, ώστε  να μην  οδηγήσει τα στρατεύματά της στην Ουκρανία.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δήλωσε ότι «ο ρωσικός λαός στην Ουκρανία,  είναι ένα διαιρεμένο έθνος στην ιστορική αυτή περιοχή και έχει το δικαίωμα να επανενωθεί σε μία μόνο κρατική υπόσταση».

«Ας ελπίσουμε ότι η αποστολή των Ρώσων στρατιωτών για την προστασία της ελευθερίας και της ταυτότητας αυτών των ανθρώπων δεν θα συναντήσει σοβαρή αντίσταση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας» σύμφωνα με τις απόψεις της  Ρωσικής Εκκλησίας, σημειώνει η ουκρανική πηγή.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr