ΥΠ. Εσωτερικών Ουκρανίας: Καμία στρατιωτική βάση δεν παραδόθηκε στους Ρώσους


Μάρτιος 2, 2014.

Έκτακτη ανακοίνωση του αναπληρωτή διοικητή της πολιτοφυλακής του Υπουργείου Εσωτερικών, Αλεξάντερ Κριβένκο, δήλωσε στις 20:00 – Κυριακή 2 Μαρτίου- ότι κανένα στρατόπεδο στην Κριμαία δεν παραδόθηκε στο ρωσικό στρατό.


Η δήλωση αυτή έγινε σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο στο ραδιοφωνικό δίκτυο της Ουκρανίας.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση στην Κριμαία, αλλά οι πολιτοφύλακες και ο στρατός δεν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους από τον τόπο του καθήκοντος και δεν παρέδωσαν τα όπλα τους σε άγνωστα άτομα. Τα στρατόπεδά μας έχουν μπλοκαριστεί , αλλά κανένα στρατόπεδο δεν παραδόθηκε στην Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσε ο Κριβένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εσωτερικές δυνάμεις παρέχουν αξιόπιστη προστασία στους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του στρατιωτικού βιομηχανικού συμπλέγματος, στις υπηρεσίες φύλαξης, οι οποίες εξασφαλίζουν την προστασία των διπλωματικών αποστολών των ξένων κρατών στην Ουκρανία.

Σύμφωνα, όμως, με νεότερα από την χερσόνησο της Κριμαίας ο πρωθυπουργός της Αυτόνομης Κριμαίας, ο Ακσένοφ, ανακοίνωσε τη δημιουργία των Ναυτικών Δυνάμεων της Κριμαίας με δικές του ναυτικές δυνάμεις, σημειώνει το  ουκρανικό δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr