Κωνσταντινούπολη: Τίμησαν τον Τσετσένο Ισλαμιστή- τρομοκράτη Ντόκου Ουμάροφ


Μάρτιος 22, 2014.

Τσετσένοι πιστοί στο Ισλάμ, από όλη την Τουρκία συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη για να δείξουν το σεβασμό προς τον ηγέτη της αντίστασης της Τσετσενίας, Ντόκου Ουμάροφ, ο θάνατος του οποίου ανακοινώθηκε αυτή την εβδομάδα, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Πολλοί πρόσφυγε από τον Καύκασο, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας του Ουμάροφ, ήταν παρόντες στη συγκέντωση που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη.


Ο Αιγύπτιος φιλόλογος  Σεΐχ Αμπού Μπακρ Ζουμπάιρ, διάβασε προσευχές για τον Ουμάροφ και στην ομιλία του, ο Μουράτ Οζέρ,  διοργανωτής της εκδήλωσης αποκάλυψε ότι ο Ουμάροφ υπέστη μαρτυρικό θάνατο καθώς αγωνίζονταν στη μάχη (με τους Ρώσους).

Ο Όζερ είπε:

«Όπως ακριβώς οι ήρωες πριν από αυτόν, ο Ουμάροφ πολέμησε τον εχθρό (τη Ρωσία) επί 20 χρόνια...πάλεψε σαν πολεμιστής όπως ακριβώς οι προκάτοχοί του, έχυσε το αίμα του στις οροσειρές του Καυκάσου, αφήνοντας πίσω του μια πεντακάθαρη κληρονομιά».

(Σημειώνεται ότι οι ρωσικές αρχές αμφιβάλουν για το θάνατο του Ουμάροφ)
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr