Ουκρανία: Ο «Δεξιός Τομέας» μετατρέπεται σε κόμμα και ο αρχηγός του πρόεδρος


Μάρτιος 22, 2014.

Η ακραία εθνικιστική συμμαχία «Δεξιός Τομέας» στο Κίεβο, αποφάσισε να μετατρέψει την ομάδα σε πολιτικό κόμμα και υποψήφιος πρόεδρος του,  θα είναι ο διαβόητος για τις εξτρεμιστικές του θέσεις, Ντμίτρι Γιάρος, όπως ανέφερε το μέλος


 της ομάδας αυτής, Αντρέι Ντενισένκο και ο επικεφαλής της οργάνωσης του Κιέβου,  Ιγκόρ Μαζούρ, σύμφωνα με το Ria Novosti.

Ο ίδιος ο Γιάρος, μετά τη συνέλευση της ομάδας του, αρνήθηκε να επικοινωνήσει με τον Τύπο.

Πρόσφατα, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, μιλώντας ενώπιον των Ρώσων βουλευτών και των επικεφαλής των ρωσικών περιφερειών και των εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, αναφερόμενος στην ένταξη της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης στη σύνθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ότι ο κύριος αίτιος του πραξικοπήματος στην Ουκρανία είναι οι ακραίοι εθνικιστές, οι αντισημίτες και οι αντι-Ρώσοι και ότι οι αρχές της χώρας αυτής ελέγχονται από τους ακραίους εθνικιστές.

Ο ηγέτης του «Δεξιού Τομέα», Ντμίτρι Γιάρος, καταδικάστηκε ερήμην από το δικαστήριο της Μόσχας με την κατηγορία της τρομοκρατίας και ζητήθηκε η διεθνής αναζήτησή του.

Πριν από τη δίκη, ο Γιάρος είχε καλέσει τον επικεφαλής της τρομοκρατικής ομάδας της Τσετσενίας, Ντοκού Ουμάροφ για στήριξη του, σημειώνει το Νόβοστι.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr