Τάταροι Κριμαίας: Ο πόλεμος με την Ουκρανία θα είναι η αρχή του τέλους της Ρωσίας


Μάρτιος 14, 2014.

Ο εκπρόσωπος των Τατάρων της Κριμαίας, βουλευτής Μουσταφά Τζεμίλεφ, πιστεύει ότι ένας πιθανός  μελλοντικός πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας  θα οδηγήσει στη διάλυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Τη δήλωση αυτή έκανε στις 14 Μαρτίου στην έδρα του NATO, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του NATO, Alexander Vershbow και με πρέσβεις των 28 μελών του NATO, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο «Νόβιι Ρεγκιόν»

Η κατάσταση στην Κριμαία είναι μια περιπέτεια για το ρωσικό κράτος. 

Οπωσδήποτε δεν είναι καλή για τους Τατάρους της Κριμαίας, ούτε για την Ουκρανία, αλλά, ούτε και για την ίδια τη Ρωσία, αφού δεν θα έχει οφέλη. Ένας πόλεμος με την Ουκρανία, θα αποτελέσει την αρχή του τέλους για τη Ρωσία και θα οδηγήσει στην αποσύνθεσή της. Αλλά μια τέτοια έκβαση θα ήταν επικίνδυνη,  λόγω του ότι είναι πυρηνική δύναμη», είπε.

Σχολίασε, επίσης, την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

« Του είπα (του Πούτιν) ότι είναι παράλογο ένα δημοψήφισμα να καθορίσει το μέλλον της Κριμαίας, υπό αυτές τις συνθήκες. Και δήλωσε ότι όλες οι διαδικασίες δεν τηρούνται πάντοτε. Όπως έγινε, τόσο για την Ουκρανία, όσο και άλλων δημοκρατιών, με την αποχώρησή τους από την Σοβιετική Ένωση», είπε ο Τζεμίλεφ, δίνοντας την ουσία της συνομιλίας με τον Ρώσο πρόεδρο.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr