Η Ρουμανία δεν θα αναγνωρίσει το δημοψήφισμα στην Κριμαία


Μάρτιος 14, 2014.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα αναγνωρίσει το δημοψήφισμα στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας.


«Η Ρουμανία θεωρεί ότι το δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου 2014 στην Κριμαία είναι αντισυνταγματικό. Η Ρουμανία θεωρεί ότι μετά την Κριμαία θα κάνουν την εμφάνισή τους οι υποβόσκουσες συγκρούσεις στο Καραμπάχ, την Αμπχαζία, τη Νότια Οσετία και την Υπερδνειστερία και το μόνο που θα γίνει είναι να αυξηθεί η περιφερειακή αστάθεια», σημειώνει οι «Ουκρανικές Εθνικές Ειδήσεις» επικαλούμενες το mediafax.

Στις 16 Μαρτίου στην Κριμαία αποφασίστηκε να γίνει δημοψήφισμα εάν ο λαός επιθυμεί η Κριμαία, μέλος της  Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι ευρωπαϊκές χώρες, αξιωματούχοι της ΕΕ, των διεθνών οργανισμών, ο ΟΑΣΕ και άλλες διεθνείς οργανώσεις, όπως και η κυβέρνηση της Ουκρανίας, δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος, καταλήγει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr