Οι Ρώσοι βουλευτές εγκρίνουν τη χρήση βίας εναντίον της Ουκρανίας


Μάρτιος 1, 2014.

Ο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, υποστήριξε την έκκληση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σχετικά με τη χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Ουκρανίας.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα.


Τέθηκε σε ισχύ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε αίτημα στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για χρησιμοποίηση των στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας, επικαλούμενος την ανάγκη της προστασίας των Ρώσων πολιτών και του στρατιωτικού προσωπικού που σταθμεύει στην Κριμαία.

«Λόγω της έκτακτης κατάστασης στην Ουκρανία, απειλούνται οι ζωές των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι συμπατριώτες μας, το προσωπικό του στρατιωτικού σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας που βρίσκεται, σύμφωνα με τη διεθνή συμφωνία στο έδαφος της Ουκρανίας (στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας). Βάσει της παραγράφου D-Μέρος 1 του άρθρου 102 του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχω υποβάλλει στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης προσφυγή για τη χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας για την εξομάλυνση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα», δήλωσε σε ομιλία του προς το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας του Ρώσου προέδρου.

Στις 1 Μαρτίου 2014, ο πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Ναρούσκιν, δήλωσε ότι η Δούμα ενέκρινε  την έκκληση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr