Ισραήλ: Οι Ορθόδοξοι Εβραίοι απειλούν με μαζική φυγή από τη χώρα


Μάρτιος 5, 2014.

Εκπρόσωποι της υπερ-ορθόδοξης κοινότητας στο Ισραήλ, ( Χαρεντίν),  δηλώνουν την πρόθεσή τους να μεταναστεύσουν μαζικά από τη χώρα, εάν η κυβέρνηση αρχίσει να εφαρμόζει σε αυτούς το νόμο «Περί υποχρεωτικής στράτευσης», σύμφωνα με δημοσίευμα του εβραϊκού «Maariv».


Η πρόσκληση για την προετοιμασία στη μετανάστευση στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, έγινε στις 27 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Χα Μαχάνε χα Χαρεντί» της υπερ-ορθόδοξης κοινότητας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ομόθρησκοί τους από τις ΗΠΑ εξέφρασαν την προθυμία να τους βοηθήσουν ως «πολιτικούς πρόσφυγες» από το Ισραήλ και να τους παράσχουν υλική βοήθεια εάν χρειαστεί.

Επίσης, αρκετοί γερουσιαστές των ΗΠΑ έχουν ήδη δηλώσει ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να διευκολύνουν τη διαδικασία πολιτογράφησης τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύντομα προγραμματίζεται μια μαζική διαδήλωση των υπερ-ορθόδοξων Εβραίων. Είναι αποφασισμένοι να προβούν σε μεγάλη διαμαρτυρία, η οποία «θα ταρακουνήσει το Ισραήλ», σύμφωνα με τους ραβίνους του Ισραήλ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr