Η Ουκρανία ανέστειλε τη μετάδοση τριών ρωσικών καναλιών


Μάρτιος 5, 2014.

Ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους Διαδικτύου και καλωδιακής τηλεόρασης της Ουκρανίας, το Lanet, σταμάτησε τη μετάδοση της ραδιοτηλεόρασης τριών  τηλεοπτικών καναλιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Η απαγόρευση επιβλήθηκε στα «Πρώτο Κανάλι» [Первый канал],  «RTL Πλάνετ»[ РТР-Планета] και στο «NTVΚόσμος»[ НТВ Мир].

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, τα ρωσικά κανάλια έχουν απενεργοποιηθεί, επειδή «παραβιάζουν την ουκρανική νομοθεσία, λόγω της επιθετικής προπαγάνδας και την έκκλησης για πόλεμο, διάδοση της εχθρότητας και του μίσους».

Νωρίτερα, οι ηγέτες των ουκρανικών ομίλων ενημέρωσης είχαν αποστείλει ανοικτή επιστολή προς τους επικεφαλής των κορυφαίων ρωσικών καναλιών, προτρέποντάς τους να είναι αντικειμενικοί.

«Πιστεύουμε και γνωρίζουμε ότι, καθώς δεν θέλουμε τον πόλεμο μεταξύ των δύο αδελφικών λαών, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ο καθένας από εμάς, ας είναι πατριώτης στη χώρα του και ο καθένας να έχει ιδιαίτερη ευθύνη σε αυτήν τη δύσκολη και εκρηκτική στιγμή», ανέφερε η ανοικτή επιστολή.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr